Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Nonprofit Kft.
Croatica Nonprofit Kft. - Rólunk
A magyarországi horvát közösség legfontosabb célja az anyanyelv, az identitás és a nemzeti öntudat megőrzése. Az írott horvát szó fontosságára való tekintettel az Országos Horvát Önkormányzat és a Magyarországi Horvátok Szövetsége 1999-ben megalapította a Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Kft-t. A magyarországi kisebbségek közül a horvátok az elsők, akik rendelkeznek saját kiadóval.

A Croatica fő profilja 2019-ig a nemzetiségi tankönyvek kiadása és nyomtatása volt. Több mint 200 tankönyv szerzői jogával rendelkezett, melyek között a magyarországi horvát, német, szlovén,ruszin, román, görög, bolgár és cigány közösség tankönyvei voltak. A tankönyvek 2019-ben állami kiadásba kerültek.

A Croatica adja ki és nyomtatja a Hrvatski glasnik c. hetilapot, amely a magyarországi horvátok egyetlen hetilapja. Kiadónk adja ki 2000-től a Hrvatski kalendart, amely évente egyszer jelenik meg. Témakörei  a horvát közösség fontos eseményeit ölelik fel a kultúra, a művelődés, a politika és a néprajz területéről, ezen kívül még számos egyéb könyv, irodalmi alkotás, prospektus, meghívó és katalógus készül. 

Szervezeti felépítése:
Croatica Kiadó és nyomda
Croatica Média Központ:
- Hrvatski glasnik
- Croatica rádió
- Croatica Tv

Ügyvezető: Horváth Csaba

Főszerkesztő: Blazsetin Branka

Partnereink
Minden jog fenntartva - croatica.hu 

Adatvédelem

Pr cikkek

A weboldalt készítette és üzemelteti az expresz-weboldalkeszites.hu